Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει τον Ιούλιο 10:00 - 12:30 το πρωί.
Τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή.

Το δανειστικό σύστημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προχωράμε στην πλήρη ηλεκτρονική καταχώρηση των πάνω από 8000 βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του έργου. Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στον κατάλογο των βιβλίων καθώς και στις υπόλοιπες σελίδες του site για να εξοικειωθείτε με το σύστημα.

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις - επισημάνσεις επισκεφτείτε την φόρμα επικοινωνίας.

Χαμένη τιμή
Title:      Χαμένη τιμή
Categories:      Ξένη Λογοτεχνία
BookID:      0080504614
Authors:      Νόρμα Χούρι
ISBN-10(13):      9789604063925
Publisher:      Ελληνικά Γράμματα
Publication date:      2003
Number of pages:      212
Language:      Hellenic
Rating:      0 
Picture:      cover
Description:     

Η Νόρμα και η Ντάλια δε διαφέρουν από τις άλλες κοπέλες της Μέσης Ανατολής. Ζουν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των πατεράδων τους και των αδελφών τους. Έχουν όμως ένα σχέδιο: ν' ανοίξουν κομμωτήριο, πράγμα που θα τους επιτρέψει να εργάζονται έξω από το σπίτι κι έτσι να ξεφεύγουν λίγο από τις βαριές υποχρεώσεις που τους επέβαλλε ο αρχαίος πολιτισμός τους. Εκπληρώνουν το όνειρό τους και σύντομα πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους. Ώσπου εμφανίζεται ο Μαχαΐλ, ένας νεαρός καθολικός της Βασιλικής Φρουράς. Η ζωή και των τριών αλλάζει με τρόπο που κανένας τους δε θα μπορούσε να προβλέψει.
Ένα συγκλονιστικό αφήγημα, μια τρυφερή ματιά σε έναν έρωτα εξαρχής καταδικασμένο, μια σπαρακτική κραυγή κατά των εγκλημάτων τιμής και των απαράβατων νόμων που διέπουν τις μουσουλμανικές κοινωνίες, μια διαμαρτυρία που ανάγκασε τη συγγραφέα να φύγει κρυφά από την Ιορδανία για να σώσει τη ζωή της και να ζει ακόμα και σήμερα κρυμμένη σε κάποιο σημείο της υφηλίου, επειδή τόλμησε να υψώσει τη φωνή της κατά των βάρβαρων εθίμων που ισχύουν ακόμα και στον εικοστό πρώτο αιώνα σε κάποια μέρη του κόσμου.

   

Τελευταίες προσθήκες...