Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει τον Ιούλιο 10:00 - 12:30 το πρωί.
Τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή.

Το δανειστικό σύστημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προχωράμε στην πλήρη ηλεκτρονική καταχώρηση των πάνω από 8000 βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του έργου. Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στον κατάλογο των βιβλίων καθώς και στις υπόλοιπες σελίδες του site για να εξοικειωθείτε με το σύστημα.

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις - επισημάνσεις επισκεφτείτε την φόρμα επικοινωνίας.

Η σαλαμάνδρα
Title:      Η σαλαμάνδρα
Categories:      Ξένη Λογοτεχνία
BookID:      0090505220
Authors:      Τόμας Γουόρτον
ISBN-10(13):      9789600421682
Publisher:      Κέδρος
Publication date:      2003
Edition:      Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ξυλοκάστρου
Number of pages:      402
Language:      Hellenic
Rating:      0 
Picture:      cover
Description:     

Ένας γρίφος:
Ελαφρό είμαι εγώ, μα δυνατό πολύ, για να μεταφέρω τους ανθρώπους μακριά. Μικρό είμαι εγώ, μα μέσα μου κοιμούνται πλήθη που λαχταράνε να ξυπνήσουν. Σιωπηλό είμαι εγώ, μα τα λόγια μου ταξιδεύουνε παντού και ποτέ δεν κομπιάζουν.
Απάντηση:
Το βιβλίο.
Ο Νίκολας Φλαντ, ένας νεαρός τυπογράφος από το Λονδίνο, αφοσιωμένος στην τέχνη του και εντελώς ανέτοιμος για όλα όσα τον περιμένουν, αποδέχεται την ασυνήθιστη παραγγελία του εκκεντρικού κόμη Κονσταντίν Οστρόφ να δημιουργήσει ένα βιβλίο χωρίς αρχή και τέλος, το οποίο θα κρύβει ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα. Χωμένος μέσα σε ντάνες χαρτιού, δοχεία με μελάνες, μια τυπογραφική πρέσα με φθαρμένα τυπογραφικά στοιχεία, χαρτοκόπτες, σελιδοδείκτες, σκονισμένους τόμους τραβηγμένους από τεράστιες βιβλιοθήκες, ο Φλαντ θα ριχτεί με πάθος σ' αυτή την πρόκληση. Το αίνιγμα της γραφής θα τον οδηγήσει σ' ένα μακρινό ταξίδι: από τη Σλοβακία στη Βενετία, και από την Κίνα στο Λονδίνο, το κυνήγι της γνώσης θα αποδειχθεί τόσο επικίνδυνο όσο και το κυνήγι της αθανασίας. Και δεν ξεφεύγει εύκολα κανείς...

   

Τελευταίες προσθήκες...