Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει τον Ιούλιο 10:00 - 12:30 το πρωί.
Τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή.

Το δανειστικό σύστημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προχωράμε στην πλήρη ηλεκτρονική καταχώρηση των πάνω από 8000 βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του έργου. Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στον κατάλογο των βιβλίων καθώς και στις υπόλοιπες σελίδες του site για να εξοικειωθείτε με το σύστημα.

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις - επισημάνσεις επισκεφτείτε την φόρμα επικοινωνίας.

Η εικοστή σύζυγος
Title:      Η εικοστή σύζυγος
Categories:      Ξένη Λογοτεχνία
BookID:      0090104820
Authors:      Indu Sundaresan
ISBN-10(13):      9789601404158
Publisher:      Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη
Publication date:      2001
Edition:      Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ξυλοκάστρου
Number of pages:      481
Language:      Hellenic
Rating:      0 
Picture:      cover
Description:     

 

Στην Ινδία του τέλους του 16ου αιώνα φτάνει η οικογένεια ενός εξόριστου Πέρση αυλικού. Με αυτό τον ξεριζωμό ξεκινάει η οδύσσεια της "Εικοστής Συζύγου", μιας γυναίκας που έγινε θρύλος διοικώντας ουσιαστικά μια τεράστια αυτοκρατορία.
Κεντρική ηρωίδα η Μερούνισα, ένα κορίτσι που μεγαλώνει στην Αυλή του αυτοκράτορα Άκμπαρ και ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα στο πλευρό του μικρού πρίγκιπα Σαλίμ.
Η συγγραφέας τοποθετεί το εξωτικό αυτό μυθιστόρημα σ' έναν ενδιαφέροντα ιστορικό καμβά, από τον οποίο δε λείπουν οι δολοπλοκίες, οι εκθρονίσεις, οι αντιζηλίες και οι ακρότητες.
Ο Πέρσης αυλικός Γιάς Μπεγκ και η οικογένειά του, κυνηγημένοι από το σάχη Ισμαήλ Β΄, καταφεύγουν, με τη βοήθεια ενός εύπορου εμπόρου, στη σημερινή Ινδία - τότε αυτοκρατορία των Μογγόλων. Στη νέα τους πατρίδα θα αποκατασταθούν οικονομικά και κοινωνικά και θα αναπτύξουν σχέσεις με την αυτοκρατορική Αυλή. Η μικρή κόρη του Γιάς Μπεγκ, η Μερούνισα, που το όνομά της σημαίνει Ο Ήλιος των Γυναικών, γνωρίζει το μικρό πρίγκιπα Σαλίμ.
Μολονότι η έλξη μεταξύ των δύο παιδιών θα είναι αμοιβαία και θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή, οι πολιτικές σκοπιμότητες θα τα αναγκάσουν να ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες: ο Σαλίμ θα νυμφευθεί δεκαεννέα γυναίκες και θα διαδεχτεί τον αυτοκράτορα Άκμπαρ, ενώ η πανέμορφη Μερούνισα θα υποκύψει στην επιθυμία του πατέρα της και θα παντρευτεί έναν άξεστο Πέρση μισθοφόρο. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο θέλημα της μοίρας, η Μερούνισα θα γίνει, έστω και με καθυστέρηση, η εικοστή και τελευταία σύζυγος του Σαλίμ και θα βασιλέψει στο πλευρό του -και για λογαριασμό του- για πολλά χρόνια.

 

   

Τελευταίες προσθήκες...