Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει τον Ιούλιο 10:00 - 12:30 το πρωί.
Τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή.

Το δανειστικό σύστημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προχωράμε στην πλήρη ηλεκτρονική καταχώρηση των πάνω από 8000 βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του έργου. Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στον κατάλογο των βιβλίων καθώς και στις υπόλοιπες σελίδες του site για να εξοικειωθείτε με το σύστημα.

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις - επισημάνσεις επισκεφτείτε την φόρμα επικοινωνίας.

Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά
Title:      Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά
Categories:      Ξένη Λογοτεχνία
BookID:      0080304433
Authors:      Άρτουρ Γιαπέν
ISBN-10(13):      9789600335798
Publisher:      Εκδόσεις Καστανιώτη
Publication date:      2003
Number of pages:      397
Language:      Hellenic
Rating:      0 
Picture:      cover
Description:     

Το 1837 δύο Αφρικανοί πρίγκιπες, ο Κβάσι και ο Κβάμε, δωρίζονται στο βασιλιά της Ολλανδίας, τον Βίλεμ τον Α'. Τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για ένα παράνομο εμπόριο σκλάβων της ολλανδικής κυβέρνησης.
Στην ολλανδική πόλη Ντελφτ τα δύο αγόρια δέχονται ολλανδική ανατροφή και, μακριά από τους δικούς τους, ξεχνάνε τη γλώσσα και τα έθιμά τους.
Η φιλία όμως των δύο νεαρών αγοριών δοκιμάζεται εξαιτίας του μοιραίου ξεριζωμού. Ενώ ο Κβάσι βάζει τα δυνατά του να προσαρμοστεί και θέλει να γίνει ένας αληθινός Ολλανδός, ο Κβάμε παλεύει να διατηρήσει την αφρικανική του ταυτότητα και να μπορέσει να επιστρέψει μια μέρα στο λαό του. Χρόνια μετά, στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο ηλικιωμένος πια πρίγκιπας Κβάσι Μποάτσι ανακαλύπτει τη συνομωσία της ολλανδικής κυβέρνησης που στάθηκε τροχοπέδη στη ζωή του. Στηριζόμενος σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, ο Άρτουρ Γιαπέν έγραψε ένα μυθιστόρημα, στο ύφος των καλύτερων μυθιστορημάτων περιπέτειας του παρελθόντος, που εντυπωσιάζει με τη δύναμη, την πλούσια φαντασία του καθώς και τη συγκίνηση που υποβάλλει στον αναγνώστη.

   

Τελευταίες προσθήκες...